Партії Ківалова відмовили у реєстрації на виборах в Одесі

Партії Ківалова відмовили у реєстрації на виборах в Одесі

Партії Ківалова відмовили у реєстрації на виборах в Одесі

Одеська міська територіальна виборча комісія відмовила у реєстрації списку Української морської партії Сергія Ківалова на місцевих виборах.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це йдеться у рішенні Одеського міськтервиборчкому.

https://www.ukrinform.ua/rubric-elections/3108681-partii-kivalova-vidmovili-u-reestracii-na-viborah-v-odesi.html?fbclid=IwAR2k3NUqHoFrFsb26n04e50V7YseYC_VTfMpph2H3PAKmPUqkRT6uvUDakg

«…Відмовити у реєстрації всіх кандидатів у депутати, включених до виборчих списків на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року, висунутих Одеською обласною організацією Української морської партії Сергія Ківалова у зв’язку з порушенням порядку висування кандидатів», — йдеться у постанові №56 міськтервиборчкому від 28 вересня.

У документі зазначається, що причиною відмови є недотримання гендерних квот обласною організацією цієї партії.

Читайте також: На крісло мера Одеси претендують вже 18 кандидатів

«Відповідно до ч. 9 ст. 219 Виборчого кодексу України, під час формування єдиного та територальних виборчих списків організація партії повинна забезпечити присутність у кожній п’ятірці (у місцях з першого по п’яте, з шостого по десяте і так далі) кожного виборчого списку чоловіків і жінок не менше двох кандидатів кожної статі», — наголосили у ТВК.

Водночас тервиборчком зареєстрував Ківалова кандидатом на посаду міського голови Одеси.

Як повідомлялося, усього зареєстровано 18 кандидатів у мери Одеси, в тому числі чинного міського голову Геннадія Труханова.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *